قابلیت Load balancing در جهت افزایش کارایی و سرعت در امور شبکه به کار رفته و به صورت کلی برای سرورهایی اهمیت دارد که در مورد آنها پیش بینی تعداد درخواستهای ارسالی به سرور دشوار میباشد. سایتهایی با بازدیدهای بالا و سایت های دانشگاهی که نیازمند ثبت نام تعداد زیادی کاربر به صورت هم زمان میباشند ویا شرکت ها و سازمان های پرجمعیت از این جمله به شمار میآیند.
به طور کلی Load Balancer بین یک Client و Host قرار میگیرد و عملکرد آن بدین صورت است که هنگامی یک هاست با اختلال مواجه شده ، سرویس لود بالانسر این مشکل را شناسایی کرده و سریعا درخواستهای Client های مربوط به آن Host خارج از دسترس را به سمت هاست های سالم راهنمایی و یا در واقع Route میکند. باید در نظر داشت که لود بالانسینگ به صورت اتوماتیک انجام میشودواین پروسه بدون اينكه كاربر متوجه این اختلال گردد، رخ میدهد. بنابراين در مجموع در دسترس بودن سرویس نسبت به حالتي كه يك سرور تنها به درخواستها پاسخ ميدهد، به حداکثر رسیده و نهایتا از قطعی سرورها کاسته می شود. تمامی پروسه شناسایی هاست مختل شده تا مسیر دهی مجدد و ایجاد ارتباط با Host سالم در کمتر از ۱۰ ثانیه رخ میدهد، از این رو کاربر به هیج عنوان با قطعی سرویس ناشی از Down بودن یک سرور مواجه نخواهد شد و همچنین به طور چشمگیری اختلالات پردازشی سرورها مرتفع می شود.
به زبان ساده تر لود بالانسینگ به تقسیم فشار کاری بین سرور ها گفته میشه . مثلا فرض کنید وارد وب سایت Google شدید و به هر طریقی از اون استفاده کردید . در اینجا درخواست شما تنها به یک سرور نمیره و درخواست شما بین چندین سرور تقسیم میشه . به این مفهوم لود بالانسینگ گفته میشه .که این عمل به وسیله لود بالانسر انجام می شود. لود بالانسر ها در لایه های مختلفی کار میکنند . برای مثال ، لودبالانسینگ خطوط اینترنت در لایه سه و دو ، لودبالانسینگ نرم افزار در لایه هفت و چهار . لودبالانسینگ تنها مختص به سرور ها نیست و لینک های اینترنت رو هم حتی میتونه شامل بشه .
مزایایی استفاده از لود بالانسر:
- افزایش سرعت دسترسی به سرور با استفاده از چندین سرور مجزا
- ارتباط پایدار و امکان اتصال های همزمان بیشتر
- کاهش هزینه در منابع و سخت افزار
- مدیریت ترافیک و کنترل جریان داده ها
دیدگاه خود را بنویسید